Sport met grenzen

Laten we het hebben over alle rare die er kunnen gebeuren in de kleedkamer! Er was een kleuter die onder de hokjes gluurde, een trainer die zonder kloppen binnenkwam, een tiener die een foto maakte van de meisjes onder de douche, en zelfs een 8-jarige die een piemelshowtje opvoerde! Het klinkt wel als grappige gebeurtenissen.
Maar laten we ons herinneren dat we respectvol moeten zijn naar anderen en hun privacy moeten respecteren.

Trainers, coƶrdinators, clubbestuurders en andere medewerkers zijn voortdurend in de weer met trainingen, wedstrijden en de talloze organisatorische en praktische taken. Ze doen dat vaak intensief en gedreven dat er weinig tijd of aandacht overblijft voor een aspect dat nochtans erg belangrijk is in jeugdwerk: de lichamelijke en seksuele integriteit van sportende kinderen en jongeren.

De kans dat onze club vroeg of laat wordt geconfronteerd met signalen of vermoedens van ongepast lichamelijk of seksueel gedrag is dus reƫel. Wie er pas bij stilstaat als er een concreet probleem is, zal misschien niet op de juiste manier reageren. Daarenboven is voorkomen beter dan genezen.

Bij wie kan je terecht met een vraag, klacht of melding?
Onze Club-API is: Fran Simoen

Hoe kan je onze club-API bereiken?
Ze is er bijna elke zwemles, vraag naar haar aan je trainer of clubbestuurder tijdens de training. Je kan haar ook contacteren via mail : fran.simoen@bredensebruinvissen.be

Wat doet een club-API?
– luistert
– verleent hulp / verwijst door
– oordeelt niet
– formuleert advies en treft preventie maatregelen